Οι τομάτες μπορούν να θεωρηθούν ως η τελειότερη τροφή της φύσης. Δεν περιέχουν λιπαρά, έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τη χοληστερόλη. Αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, Α και ασβεστίου, ενώ περιέχουν σε σημαντική ποσότητα λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα του οργανισμού από βλάβες, προλαμβάνει την εμφάνιση διαφόρων μορφών καρκίνου όπως του εντέρου, του προστάτη, του μαστού, του παγκρέατος κ.ά. Τέλος, περιέχουν φαινυλαλανίνη, ένα βασικό αμινοξύ που είναι σημαντικό για τη λειτουργία των νεφρών και της ουροδόχου κύστης. Η φαινυλαλανίνη έχει βρεθεί ότι αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας, καταπραΰνει την κατάθλιψη και αυξάνει την πνευματική διαύγεια. Μια κανονική τομάτα παρέχει στον οργανισμό 21 θερμίδες (kcal). Άλλα διατροφικά στοιχεία ανά 100g τομάτας:
Πρωτεΐνες: | 0,88g |
Λίπη: | 0,20g |
Υδατάνθρακες: | 3,92g< |
Σάκχαρα: | 2,63g |
Ασβέστιο: | 10mg |
Σίδηρος: | 0,27mg |
Κάλιο: | 237mg |
Νάτριο: | 5mg |
Βιταμίνη C: | 12,7mg |
Τα αγγούρια έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, ενώ παρέχουν στον οργανισμό και βιταμίνη C. Όταν καταναλώνονται με το φλοιό (όπως μπορεί να γίνει με τα προϊόντα του Green Club) παρέχουν στον οργανισμό φυτικές ίνες, πυρίτιο, κάλιο και μαγνήσιο. Το πυρίτιο, η βιταμίνη C και το νερό έχουν ευεργετική επίδραση στο δέρμα. Καθώς τα αγγούρια περιέχουν ταυτόχρονα νερό και φυτικές ίνες, μπορούν να προσδώσουν στον οργανισμό τα απαραίτητα υγρά για την επεξεργασία των φυτικών ινών, ώστε να επιτευχθούν τα επιθυμητά οφέλη για την υγεία. Τα αγγούρια του Green Club δεν επικαλύπτονται με κερί. Προστατεύονται μόνο με την συσκευασία τους με εύκαμπτες πλαστικές μεμβράνες. 100g ενός κανονικού αγγουριού (με το φλοιό) παρέχουν στον οργανισμό 15 θερμίδες (kcal). Άλλα διατροφικά στοιχεία ανά 100g αγγουριού:
Πρωτεΐνες: | 0,7g |
Λίπη: | 0,1g |
Υδατάνθρακες: | 3,6g |
Σάκχαρα: | 1,7g |
Φυτικές Ίνες: | 0,5g |
Ασβέστιο: | 16mg |
Σίδηρος: | 0,3mg |
Κάλιο: | 147mg |
Νάτριο: | 2mg |
Βιταμίνη C: | 2,8mg |
Οι πιπεριές είναι πλούσιες σε βιταμίνες C και Α, δύο ισχυρά αντιοξειδωτικά που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν βλάβες στα κύτταρα, προκαλώντας διάφορες ασθένειες. Η βιταμίνη B6 και το φολικό οξύ που περιέχονται επίσης στις πιπεριές μειώνουν τα επίπεδα της ομοκυστεΐνης, που μπορεί να προκαλέσουν εμφράγματα. Οι πιπεριές αποτελούν επίσης καλή πηγή φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και κατ' επέκταση την πιθανότητα εμφάνισης καρδιακών παθήσεων. Οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν επίσης λυκοπένιο, το οποίο, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης διαφόρων τύπων καρκίνου, και λουτεΐνη, η οποία είναι σημαντική για την υγεία των ματιών. 100g πιπεριά παρέχουν στον οργανισμό 20 θερμίδες (kcal). Άλλα διατροφικά στοιχεία ανά 100g πιπεριάς:
Πρωτεΐνες: | 1g |
Λίπη: | 0,2g |
Υδατάνθρακες: | 4,6g |
Σάκχαρα: | 2,4g |
Φυτικές Ίνες: | 1,7g |
Ασβέστιο: | 10mg |
Σίδηρος: | 0,3mg |
Κάλιο: | 175mg |
Νάτριο: | 3mg |
Βιταμίνη C: | 80,4mg |
Τα μαρούλια έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και ελάχιστα κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη. Αποτελούν καλή πηγή θειαμίνης, βιταμίνης Β6, σιδήρου και καλίου, ενώ περιέχουν και σημαντική ποσότητα φυτικών ινών, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Αποτελούν, επίσης, πολύ καλή πηγή των βιταμινών A, C, K και φολικού οξέος. 100g μαρουλιού παρέχουν στον οργανισμό 17 θερμίδες (kcal). Άλλα διατροφικά στοιχεία ανά 100g μαρουλιού:
Πρωτεΐνες: | 1g |
Λίπη: | 0g |
Υδατάνθρακες: | 3g |
Σάκχαρα: | 1g |
Φυτικές Ίνες: | 2g |
Ασβέστιο: | 33mg |
Σίδηρος: | 1mg |
Κάλιο: | 247mg |
Νάτριο: | 8mg |
Βιταμίνη C: | 24mg |
Τα προϊόντα του Green Club (τομάτες, αγγούρια, πιπεριές και μαρούλια) έχουν όλες τις ευεργετικές επιδράσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω, χωρίς να επιβαρύνουν τον οργανισμό με επιβλαβείς χημικές ουσίες (π.χ. φυτοπροστατευτικά προϊόντα) και παθογόνους μικροοργανισμούς που μπορεί να ανιχνεύονται στα προϊόντα ανοιχτής καλλιέργειας.